CRIF ponownie w międzynarodowym rankingu 50 najlepszych firm FinTech 2019 r.

Rankingi IDC FinTech to najbardziej kompleksowa klasyfikacja dostawców technologii dla sektora finansowego. Już siódmy rok z rzędu ranking uwzględnia CRIF jako globalną firmę specjalizującą się w zakresie dostarczania informacji kredytowej, informacji biznesowych i rozwiązaniach kredytowych i plasuje ja na 50. miejscu na arenie międzynarodowej.

Firmy prezentowane w rankingach IDC FinTech stanowią szkielet technologiczny dla sektora operatorów finansowych, sektora, w którym według IDC Financial Insights globalne wydatki na IT sięgną 540 miliardów dolarów do 2022 roku.

Z drugiej strony, aby konkurować w coraz bardziej cyfrowej gospodarce, instytucje kredytowe muszą priorytetowo traktować innowacje poprzez terminową i skuteczną integrację najnowocześniejszych technologii w celu poprawy jakości obsługi klienta końcowego i osiągnięcia wydajności operacyjnej.

CRIF, podobnie jak inne firmy prezentowane na szczycie rankingu IDC FinTech, przykłada dużą uwagę do wspierania instytucji finansowych w ich inicjatywach transformacji cyfrowej.

„CRIF zawsze stosowało dalekowzroczne podejście, a także wysoce innowacyjny model, który rozpoznaje czynniki charakteryzujące odnoszących sukcesy graczy, którzy są gotowi na wyzwania, przed którymi wkrótce stanie sektor bankowy i finansowy. Z drugiej strony, ciągły i szybki rozwój środowiska, w którym działamy, jest silnym bodźcem do rozwoju coraz bardziej wydajnych rozwiązań o wartości dodanej. W tym zakresie CRIF rozwija swoje portfolio przez platformę inteligentnych usług sieciowych (INSP), opartą na charakterystycznej kombinacji wiedza - informacja – technologia” - skomentował Carlo Gherardi, CEO CRIF. „Ponowna prezentacja CRIF na liście rankingowej IDC FinTech w tym roku nie jest tylko powodem do dumy dla ponad 4700 zaangażowanych profesjonalistów pracujących w CRIF, ale przede wszystkim świadczy o dalszym uznaniu jakości naszych rozwiązań i naszym stałym zaangażowaniu w wspieranie klientów na ich drodze rozwoju”.

W złożonym scenariuszu transformacji cyfrowej w biznesie celem CRIF jest pomoc instytucjom kredytowym w zwiększeniu zaangażowania klientów poprzez coraz prostsze i intuicyjne korzystanie z kompletnych ofert biznesowych, a także efektywnie i skutecznie zarządzanie ryzykiem oraz redukcja kosztów przy jednoczesnym zachowaniu pełnej zgodności z przepisami.

„Uzyskanie tytułu w rankingu IDC FinTech jest znaczącym osiągnięciem, świadczącym o zaangażowaniu CRIF w sukces i rozwój instytucji finansowych”, powiedział Marc DeCastro, dyrektor ds. Badań w firmie IDC Financial Insights. „Rankingi IDC FinTech, które mają teraz 16 rok, są międzynarodową standardową listą dostawców FinTech dla branży i gratulujemy zwycięzcom w 2019 roku”.

Zobacz wszystkich zwycięzców w rankingu IDC FinTech