Bolonia, Włochy, 16 stycznia 2017 r.

Eugenio Bonomi nowym CEO CRIF

Eugenio Bonomi jest absolwentem Uniwersytetu Sapienza w Rzymie, ma 57 lat. Posiada 30-letnie doświadczenie w Accenture, gdzie pełnił rolę Dyrektora Zarządzającego i był członkiem Global Leadership Council. Na wczesnym etapie swojej kariery zawodowej był związany z sektorem bankowym i ubezpieczeniowym we Włoszech, a następnie brał udział w międzynarodowych projektach na Bliskim Wschodzie, Afryce, Rosji i Turcji. Obejmując stanowisko CEO w CRIF będzie odpowiedzialny za rozwój firmy we Włoszech  i na rynku globalnym. Jego głównym zadaniem będzie utrzymanie dynamicznego rozwoju firmy, który pozwolił osiągnąć poziom 500 mln EUR przychodów w 2017 roku.

Strategia CRIF pozostaje niezmieniona. Stały wzrost inwestycji, umacnianie pozycji na rynkach globalnych poprzez przejęcia i start-upy oraz badania i innowacje, które pozwalają na opracowanie nowych rozwiązań w zakresie informacji kredytowej i biznesowej oraz systemów do zarządzania ryzykiem.

"Jestem zaszczycony i dumny, że zostałem zaproszony do objęcia tego stanowiska w firmie, która na przestrzeni swojej 30-letniej historii osiągnęła pozycję lidera na tak zaawansowanym i niezwykle konkurencyjnym rynku. Dołączę do solidnej i uznanej na arenie międzynarodowej grupy, której sukces opiera się na umiejętnościach ponad 4200 współpracowników na całym świecie, którzy codziennie zaspokajają potrzeby naszych klientów. Całkowicie zgadzam się z postawionym mi celem, aby zapewnić ciągłość strategii, wzmacniając naszą propozycję zgodnie z wartościami założycielskimi CRIF " - skomentował Eugenio Bonomi.

"Kiedy zakładałem CRIF, nie mogłem sobie wyobrazić satysfakcji, jaką przyniosło mi prowadzenie firmy. Przez te 30 lat, dzięki pasji wszystkich, którzy towarzyszyli mi w tej podróży, udało się zbudować firmę zdolną do konkurowania na skalę globalną oraz stworzyć markę cenioną za jakość oferowanych rozwiązań i umiejętność przewidywania potrzeb naszych klientów "- dodał Carlo Gherardi, prezes CRIF. "Dziś CRIF jest dużą firmą, dlatego, aby kontynuować realizację naszej strategii, doszedłem do wniosku, że nadszedł czas, aby zaangażować menedżera z dużym doświadczeniem, takiego jak Eugenio Bonomi.  Będzię pomagał mi w codziennej pracy i pomoże dokonać skoku jakościowego, który pomoże naszym klientom w rozwoju, a nam przyniesie ogromną satysfakcję."