Bolonia, Włochy, 14 marca 2018r.

Nowy kampus biurowy CRIF

CRIF zainaugurował działalność nowoczesnego kampusu biurowego w rejonie Varignana, w gminie Castel San Pietro Terme, w pobliżu Bolonii. Inwestycja o wartości około 35 milionów EUR, obejmuje budynki certyfikowane w standardzie LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), z miejscami pracy dla około 130 osób, salami konferencyjnymi, salami szkoleniowymi i przestrzeniami współpracy.

Obiekt o powierzchni około 4000 metrów kwadratowych jest innowacyjnym projektem pilotażowym, który pozwoli wypróbować nowe metody pracy i zdalnego zarządzania. Kampus ma być w zamyśle "doskonałym miejscem pracy", dzięki szczególnej uwadze poświęconej układowi architektonicznemu oraz ergonomii. Pracownicy, którzy przenieśli się do kampusu, byli aktywnie zaangażowani w proces projektowania i mieli wpływ na wszystkie najważniejsze aspekty wpływające na ich komfort pracy.

"Projekt Campus rozpoczął się od chęci ponownego przemyślenia naszego sposobu pracy, aby dać szansę na wykorzystanie naszego potencjału, tak abyśmy mogli skoncentrować naszą energię na celach, które mają zostać osiągnięte" - skomentował Carlo Gherardi, prezes CRIF. "Stworzyliśmy środowisko mające na celu ułatwienie kreatywności i myślenia lateralnego, które ułatwi swobodne kontakty między ludźmi i jednocześnie pozwoli na integrację z pracownikami z Bolonii i innych części świata."